21 Ekim 2016

İzledim | Dizi: Westworld


Westworld




Yapım: 2016 - ABD
Tür: Bilim Kurgu - Drama
Süre: 60 Dak.
Creator:Lisa Joy, Jonathan Nolan
Oyuncular: Evan Rachel Wood, Thandie Newton, Jeffrey Wright, Anthony Hopkins, Ed Harris  
IMDB Puanı: 9,2 / 10

Futuristik bir tema parkında yaşayan robotların yapay zeka ile gerçek kişiliklere dönüşmesi ve parkta onları ziyaret eden zengin insanları düşürdükleri durum ve olaylar silsilesi.


MimE Notu: HBO yine yapmış yapacağını! Game of Thrones'u nasıl bekliyorsam, artık Westworld'ü de aynı heyecanla bekliyorum. 1973 yapımı aynı adlı filmden esinlenerek çekilen ve Anthony Hopkins ile Ed Harris'i aynı ortak yapımda buluşturan dizi, sadece 3 bölüm yayınlanmasına rağmen dizi fenomenleri arasına girdi bile.

Westworld adı ile yaratılan futuristik parkta bir çok robot yaşamaktadır. Bu robotların her akşam sistem logları yani Westworld'ü ziyarete gelen konuklar (gerçek insanlar) ile yaşadıkları silinmektedir. Gerçek insanlar bu parka çok ciddi paralar vererek gelirler ve robotlara "istedikleri her şeyi" yapabilirler ancak robotlar insanlara zarar veremezler.

Bu nedenle robotlar yaşadıkları olayları asla hatırlamazlar.


Zengin insanların her şeye, her zaman istedikleri gibi sahip olabiliyor oluşları ise, dizinin alt ama en vurucu mesajı olsa gerek. Çok yoruma açık bir konu olmakla birlikte, hala insanların üzerinde en çok düşündükleri konu sanırım paranın gücüdür.

Dizinin kurgusu ve çekimdeki detayların inceliği düşünüldüğünde fenomen olması durumunu çok da şaşılası bulmuyorum. Buna bir de deneyimli oyuncuların güçleri eklenince ortaya bir uyarlama olmasına karşılık, çok başarılı bir yapıt çıkmış.




Robotları canlandıran oyuncuların sistem logları kapandığında ifadelerindeki ve tonlamalarındaki boşluk, hiçbir şey hatırlamayan hatta tabir-i caizse dünyadan bihaber tavırları, sistemleri hata verdiğinde televizyonun kayması gibi kayan ve hemen toparlayan yarı bozuk, yarı hatalı ifadeleri yine oyunculukları öne çıkaran nitelikte.


Western'de yaşayan robotların ve de onları ziyarete gelen konukların dönem kıyafetlerindeki incelikler ise göz dolduruyor gerçekten. Kovboyundan barmenine, ev kızından hayat kadınına, kızılderilisinden şerifine kadar hem tüm karakter, hem de kıyafet detayları üzerinde çok düşünülmüş. Makyaj, takılar ve saçlar tam bir dönem hikayesini izleyici ile buluşturuyor.

Bu futuristik alanın kurucusu bilim adamını canlandıran Anthony Hopkins ve henüz amacını anlayamadığımız kötü adama hayat veren Ed Harris'in oyunculuk gücünden bahsetmeye gerek görmüyorum. Sadece bu ikiliyi aynı yapımda izlediğimiz için çok şanslı olduğumuzu belirtmeden geçemeyeceğim.



Anthony Hopkins
Ed Harris

Oyuncularından, kostümlerinden ya da senaryosundan bağımsız olarak diziyi hayranlıkla izlememin en büyük sebebi teknolojinin nefis bir biçimde kullanılışı!

Burada minik bir iki spoiler vermek durumundayım: Anthony Hopkins'in gençleştirildiği sahne ve göz bebeğinin makineler tarafından yapıldığı sahne muazzamdı! Çok çok çok beğendim.

Oldum olası yapay zekadan tedirginlik duyan ben, bu diziyi izledikten sonra konu ile ilgili daha çok gerildiğimi söyleyebilirim.



6 yorum :

  1. Harika bir dizi! Hoşumuza giden sahnelerin de aynı olması peki? ^^

    YanıtlaSil
  2. Offf diyorum!!! Bunu izlemek lazım işte!

    YanıtlaSil
  3. Bu dizi yazıların sayesinde film izlemeyi unuttum. :')

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bu aralar filmlerden iyi dizi çektikleri kesin:)

      Sil