27 Şubat 2018

İzledim | Film: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

Yapım: 2017 
Tür: Suç, Drama
Süre: 115 Dak.
Yönetmen & Senaryo: Martin McDonagh
Oyuncular: Frances McDormandWoody HarrelsonSam Rockwell 
IMDB Puanı: 8,3 / 10

Kızı öldürülen bir annenin, katilin bulunması için otoriteler ile girdiği kişisel savaşın anlatıldığı bu film, 2018 Oscar Ödülleri'ne En İyi Film, En İyi Kadın Oyuncu, En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dahil olmak üzere tam 7 dalda aday oldu. 


Bu film ile ilgili aklımda kalan en net şey kusurlu karakterli ile çok olağan, hayatın içinden bir dram olduğuydu. Ana hikayenin altına gizlenmiş olan ırkçılık vurguları, annesinin sözünden çıkmayan sorunlu bir polisin "ezikliği", en "iyi" olarak ifade edilen insanların kişilik ve aksiyonlarının baskı ve üzüntü altında değişimleri ise 2 saat süren filmi oldukça akıcı hale getirmişti.

Frances McDormand 
Frances McDormand'ın sert ifadesi, kızının katilini bulmaya çalışan ve bunun için hiçbir adımı atmaktan çekinmeyen cesur, sert, acı çeken ama bir o kadar da sorunlu anne rolü ile şimdiden Oscar heykelciğini almak üzere neden aday gösterildiğini çok iyi kanıtlıyor (Ben şahsım adına Frances McDormand'ı izlemekten her zaman büyük bir keyif alsam da, otoriteler ödülü alacağı yönünde kendisini gösterse de, bu filmde muhteşem bir oyunculuk sergilese de; bu yılki favorim yine ve yine Lady Bird'deki Lady Bird rolü ile Saoirse Ronan). 



Sam Rockwell


Sam Rockwell psikopat, anne kuzusu polis rolü ile çok başarılıydı. Bu adamın anlık değişim ifadelerini çok seviyorum. İzlerken hem nefret ediyorsunuz, hem de hınzır ifadesi ile sevdiriyor kendini. Bu rol ile de En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu dalında adaylığı bulunduğunu da (ve favorim olduğunu) eklemeden geçmek istemem.

Keyifli seyirler!

2 yorum :

  1. Anlam, senin film ve dizi önerilerini çok seviyorum! Listeye ekledim bu filmi de! Çok teşekkürler, sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar uzun zamandır yazmıyordum ki, asıl senin yorumun ilaç gibi geldi!
      çok teşekkür ederim :)

      Sil