15 Ekim 2015

Bebek ve "Biz" Dili

Ben bu "biz" dilinin çocuk sahibi olunca sisteme otomatik olarak yüklendiğini düşünüyorum.
İlk başlarda oldukça dalga geçtiğim bu dili, itiraf ediyorum ki "seve seve" kullanmaya başladım.

Kullanıyorum dediysem öyle abarttığımı sanmayın sakın.
Kızımla gezmeye gittik, hadi altını değiştirelim falan. Yani gerçekten iki kişinin yaptığı eylemlerden kastım benim kullandığım dil.

Zaten hamile kaldığımı ilk öğrendiğim anda en yakın arkadaşlarıma "ben böyle olursam kafama balyozla vurmanız gerekse de, beni engelleyeceksiniz." demiştim. 
Şükür ki henüz bir uyarı almadım.
:)

Şimdi bu "biz" diline neden bu kadar takıldın? Ne var bu dilde seni bu kadar sinir eden? diyebilirsiniz.
Açıklayayım efendim.
Dora'nın doğumu ile birlikte (bebek bakımı vs ile ilgili çok bilgili bir zat olmadığımdan) takdir edersiniz ki sosyal medyadan ya da çeşitli kitaplardan bebek bakımını araştırır ve okur oldum. Kendinizi kaptırmadığınız sürece sosyal medyanın bu konudaki gücü inkar edilemez. İşte böyle okurken okurken fark ettim ki, bazı anneler "bebek ve anne" olayını bence abartmış durumdalar.

Hadi birkaç örnek de vereyim de iyice şenlensin ortalık, tepki okları da gelsin üzerime:

- Babamız geldi. (Hayır arkadaşım sizin babanız değil o adam. Çocuğunun babası o! Senin değil. O adam senin kocan. Sen o adamla birlikte oldun ve o çocuğu yaptın.  Ha senin baban geldiyse, o da çocuğunun dedesi zaten. Arada çok büyük fark var. İlla bir şey diyeceksen "babası geldi" de. Hem kocana da başka bir misyon yüklememiş olursun.)

- Biz 5 aylık olduk. (Yok tatlım ikiniz değil, sen 5 aylık anne olabilirsin ama 5 aylık olan bebeğin. Kendinden bu kadar vazgeçme gözünü seveyim.)

- Öğretmenimiz bize ödev verdi. (Back to school ha? Bu kadar okula gitmeye meraklı olduğunu bilmiyordum. Ödevleri sen mi yapacaksın? Yoksa çocuğun mu? Karneyi de senin ismine versinler. Ne dersin?)

- Biz makarnayı sevdik. (Ooooo yaş olmuş 30, hayatındaki ilk makarnayı çocuğunla yedin sanırım. Neli sevdiniz peki? Bolonez soslu? )

- Gece emziğimizle uyuyoruz. (aaa hala emzik mi kullanıyorsun kuzum sen? Biraz geç kalmadın mı bırakmak için? Ha demek istediğin bebeğinin emzikle uyuduğu ise bir sorun yok.)

Örnekleri daha da uzatabilirim sanırım ama sanıyorum ki ne demek istediğimi anlatabildim.

Evet çocuk sahibi olmak dünyanın en güzel şeyi.
Evet onlar bize verilmiş en büyük hediye hatta lütuf.
Ama sizce de kendinize haksızlık etmiyor musunuz?
Hayatınızdaki en değerli varlığınız çocuğunuz diye kendinizden vazgeçmek zorunda değilsiniz ki.
Siz bir bireysiniz ve başka bir bireyi dünyaya getirdiniz. 
Hepsi bu.
Lütfen.
Babanız gelmedi.
Kocanız geldi eve.


4 yorum :