31 Aralık 2015

Bioderma | Sensibio Foaming Gel & Sensibio H2O

Yılın son gününden merhaba!

Yılın son yazılarından biri firma gönderisi ürünler için geliyor:


Bioderma Sensibio H2O misel su ve Bioderma Sensibio Foaming Gel





Dürüst olmak lazım, ben öyle çok makyaj yapan biri değilim.
Şu yaşımda bile hiç fondötenimin olmadığını hatta kullanmayı bile bilmediğimi söylersem, üzerine ortaokul yıllarımda o yaşların özentiliği ile bir pudra aldığımı (hiç unutmam Max Factor) ve bir kere kullanmamın ardından anneme verdiğimi eklersem durumu kabaca özetlemiş olurum sanırım. Benim cildim için terracota ve allıklar yeterli, sanırım şanslıyım. Hepsi bu.

Tüm bunların tersi yönde ise göz makyajı yaparım. Sokağa neredeyse kalemsiz ve rimelsiz çıkmam diyebilirim. Hal böyle olunca da akşamları yatağa girmeden önce makyajımı temizlemek zorunlu bir hal alıyor.

Kullandığım makyaj malzemeleri konusunda da ne yazık ki biraz konservatif bir yapım var, belli başlı birkaç marka haricinde pek alışveriş yapmam. Son yıllarda ise takıntılı olduğum tek bir rimel var: Benefit - They're Real!

Eğer siz de bu ürünü kullanıyorsanız ya da farklı mecralardan okuduysanız; kullanımının kolaylığı kadar temizliğinin zorluğu hakkında da mutlaka bilginiz vardır.
Ne yaparsam yapayım tam olarak temizleyemiyordum göz makyajımı, sabah kalktığımda alt kirpik diplerime siyah boyalar akmış oluyordu.
Ta ki Bioderma Sensibio H2O misel su kullanmaya başlayana kadar.
Lamı cimi yok. 
Neredeyse 3,5 yıldır aynı ürünü kullanıyorum. Bitiyor ve ben eczaneye gidip yenisini alıyorum.
Göz makyajımı misel su ile temizledikten sonra ise cildimi tonik yerine gül suyu ile silip yatıyorum.


Hali hazırda kullandığım ürünü yarılamışım bile...
Bu nazik yılbaşı paketi elime geçtiğinden beri ise makyaj temizliğimin ardından gül suyu kullanmak yerine Sensibio Foaming Gel'i kullanıyorum.
İçerisinde paraben olmaması zaten muhteşem bir artı puan, Benim için bir diğer güzel özellik ise kokusu olmaması. İnsanda ister istemez saf algısı yaratıyor. Ancak her köpüren cilt temizleme jeli gibi kullanım sonrası minör oranda da olsa ciltte bir gerginlik bırakıyor (daha önce kullandığım jellerle kıyaslayacak olursam, yıkaması sonrası kuruluğu yok denecek kadar az).

Yaz ya da kış fark etmeksizin gül suyu ile cildimi temizledikten sonra ekstra krem kullanmama gerek olmazken, jel kullanımından sonra özellikle alın ve burun bölgesindeki gerginlikten ötürü yüzümü kremlemeden bir rahatsız hissettim. Ancak bu kış aylarında olmamızdan ve de cildin zaten ekstra kuruyor olmasından da kaynaklanabilir tabi...

İstanbul Anadolu Yakası'ndan durum böyle, ben biraz daha karı izleyeyim en iyisi.

ÖNEMLİ NOT: Yılbaşında kar yağıyor, Anlam'ın bir hayali daha gerçek oluyor :):):)
*** insan yine de dışarıda soğukta kalanları düşünmeden edemiyor bir de, yine bir hüzün bastı içimi***

instagram: motionismyemotion

2 yorum :