22 Ocak 2016

Dizi Meydan Okuması | 9. Gün

9. Gün: İzlemeyi düşündüğünüz eski / yeni dizi hangisi?

The People V. O.J. Simpson: American Crime Story


2 Şubat 2016 tarihinde ilk gösterimi gerçekleşecek dizi, O.J. Simpson'ın hayat hikayesini konu alıyor.

O.J. Simpson kimdir?

Benim ilk Çıplak Silah serisinde izlediğim O.J. Simpson, Amerikalı eski futbol oyuncusudur. 1994 yılında eski karısı Nicole Simpson ve sevgilisi olduğunu düşündüğü Ronald Goldman'ı öldürmekten hakkında dava açılmış ve o yılların Amerikan hukuk tarihinin en medyatik, üzerinden en çok konuşulan davalarından birine konu olmuştur. Dava için 20 milyon doların üzerinde bir para harcandığı bilgisine (ve diğer bilgilere) Google amcaya sorarak ulaştım. 
O.J. Simpson şimdi ise 2007’de gerçekleştirdiği silahlı soygun nedeni ile aldığı 33 yıllık hapis cezasını çekmekte.
O.J. Simpson'ın Cuba Gooding Jr., Selma Blair, John Travolta ve David Schwimmer'dan oluşan ana kadrosuna ve aşağıdaki görsele bakılırsa, kadronun nasıl başarı ile seçildiği anlaşılabilir.
*üst bölüm dizi oyuncuları, alt bölüm gerçek kişiler*
1994 yılında Amerika'daki kadar olmasa da Türk televizyonlarında da bu davanın ve de sonucunun yer bulduğunu hayal meyal de olsa hatırlıyorum. Okuduğum kadarı ile bir kısım taraf hukuksal sonuca rağmen Simpson'ın suçlu olduğu görüşünü benimsemiş. 
The People V. O.J. Simpson: American Crime Story'i taraflı bir gözle mi yoksa tarafsız bir bakış açısı ile mi izleyeceğiz? Dizi ile ilgili en merak ettiğim kısımlardan biri de bu zaten.  




instagram: motionismyemotion

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder