11 Nisan 2016

İzledim | Film: Legend

Legend - Efsane



Yapım: 2015 - ABD

Tür: Biyografi, Suç
Süre: 132 Dak.
Yönetmen: Brian Helgeland
Senaryo:  Brian Helgeland, John Pearson (kitap)
Oyuncular: Tom Hardy, Emily Browning



IMDB Puanı: 7 / 10

Gangster Kray kardeşlerin hayat hikayesi.



MimE Notu: 1960 yıllarında Doğu Londra'nın ünlü gangster kardeşleri Reggie ve Ronnie Kray'in gerçek yaşam hikayelerinden esinlenerek senaryolaştırılmış film, gerçek suç makinelerinin hayatını çok net bir biçimde ortaya koymuş. Ne var ki filmin hem çok uzun olması hem de senaryonun kendi içerisinde dönüp, hiçbir yere bağlanmadan devam etmesi beni son derece sıktı ve sanki sadece gişe elde etmek için uzatılmış bir film algısı yarattı.

Daha ilk satırdan çok negatif bir başlangıç yaptığımın farkındayım ama hem Reggie Kray hem de Ronnie Kray'i canlandıran Tom Hardy kesinlikle çok başarılı bir seçim olmuş. Artık eminim. O bir 1001 surat!

Ayrıca 1960'lı yıllar vurgusu mekan, kostüm ve müziklerle de paralel bir şekilde detaylara bağlı kalınarak verilmiş.




Filmde Hardy'nin partneri olarak izlediğimiz Emily Browning ise zaten tipi itibari ile 60'lı yılların havasına sahip olduğu için role tam oturduğunu düşünmekle birlikte Tom Hardy'nin oyunculuk gücü karşısında biraz geride kaldığını söyleyebilirim.

Emily Browning

Sonuç olarak; iyi bir oyunculuk, suç ve drama filmi izlemek istiyorsanız buyurun... ama oyunculuk dışında keyif alır mısınız? Bilemem.


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder