27 Mart 2018

İzledim | Dizi: La Casa de Papel


La Casa de Papel 



Tür: Aksiyon, Suç
Süre: 70 dak.
Yapım: Alex Pina
Oyuncular: Úrsula Corberó, Itziar Ituño, Álvaro Morte, Paco Tous, Pedro Alonso, Alba Flores, Miguel Herrán, Jaime Lorente, Esther Acebo,Darko Peric
IMDB Puanı: 8,8 / 10


Her adımı tüm olasılıkları ile birlikte hazırlanmış İspanyol Kraliyet Darphanesi’ne yönelik soygunun anlatıldığı İspanyol yapımı dizinin ilk bölümü 2 Mayıs 2017 tarihinde İspanyol Antena 3 Kanalı’nda yayınlandı ve 23 Kasım 2017 tarihinde 15. bölümü ile final yaptı. Ancak kusursuz bir plan ile yola çıkılan dizinin ünü dilden dile yayılmış olacak ki; kısa sürede Netflix’in radarına girmeyi başardı ve yayın haklarının satın alınmasından sonra ise bizim de gönlümüze girmiş oldu.






Her biri kendi alanında uzman 8 hırsızın, Profesör kod isimli elebaşlarının yönlendirmeleri ile hayata geçirdikleri İspanyol Kraliyet Darphanesi soygunun hem plan aşamalarını hem de karakterlerin hayat kesitlerini soygun öncesi, soygun planlama aşaması ve soygunun esnası olarak üç aşamalı izliyorsunuz. Karakterlerin kendilerine seçtikleri şehir isimleri de “kendilerince” kendi karakterlerini anlatan nitelikte (Gerçi bu isimlendirme bana Quentin Tarantino’nun efsane filmi Rezervuar Köpekleri – Reservoir Dogs’u anımsatmadı değil. Filmde de karakterler planlanan büyük soygunu tamamlayabilmek için isimlerini ve özel hayatlarını bilmiyorlar ancak birbirlerine hitap edebilmek için renkleri seçiyorlardı. Pink, Brown, Blondie gibi… Sözü açılmışken, hala bu filmi izlemeyen yoktur değil mi?).

Grubun darphane içerisindeki beyni lider Berlin, sakin ve klas.
Tokyo atak ve öfkeli.
Rio heyecanlı ve eğlenceli.
Moskova Denver’in öz babası ama aslında grubun da babası!
Denver hafif saf ama son derece iyi niyetli.
Nairobi çılgın, planlı ve dikkatli.
Helsinki tam bir görev adamı.
Oslo, bu neden hiç konuşmuyor dediğimiz kas yumağı.
Ve Profesör… adından da anlaşılacağı gibi her şeyi en ince ayrıntısına kadar planlayan ekip beyni.



Çok samimi olarak ifade ediyorum ki; La Casa de Papel benim uzun zamandır izlediğim en sürükleyici senaryoya sahip dizi. İzlerken heyecan katsayım artıyor. Her bölümün sonunda bir sonraki bölümü hem dizi bitecek diye izlemek istemiyor, hem de merakımdan en azından özetini izlemeden duramıyorum.

Dünya sinemasını genel olarak değerlendirdiğimde iddialı senaryoları ve oyuncukları nedeni ile İspanyol sinemasını her zaman çok sevmiş biri olarak, La Casa de Papel karakter betimlemelerinin oyunculuklarla birebir eşleşmesinin yanı sıra ses ve görüntü efektlerinin de birleşmesinden ötürü bir seyirci olarak kendimi çok doygun hissediyorum.



La Casa de Papel izlemekten kesinlikle sıkılmayacağınız, “bu Profesör (el Professor) bunu da mı düşünmüş? Yok artık” cümlesini bol bol sarf edeceğiniz, Denver’in gülüşünü her duyduğunuzda yüzünüzde gülümseme belirmesi garantili çok keyifli ve heyecanlı bir dizi.

Tam dozunda.



2 yorum :

  1. Cumartesi konuştuğumuzdan beri merakla bu yazını bekliyordum Anlam'cım! Çok da merak ettim! O zaman yeni dizim hayırlı uğurlu olsun! Teşekkürler, çok sevgiler!

    YanıtlaSil