28 Mart 2018

İzledim | Dizi: Orange is the New Black


Orange is the New Black






Tür: Komedi, Drama, Suç
Süre: 59 dak.
Yapım: Jenji Kohan
Oyuncular: Taylor Schilling, Uzo Aduba, Danielle Brooks, Selenis Leyva, Nick Sandow, Michael Harney, Kate Mulgrew, Taryn Manning, Dascha Polanco, Yael Stone, Lea DeLaria, Adrienne C. Moore, Laura Prepon, Natasha Lyonne, Jackie Cruz, Jessica Pimentel    , Samira Wiley, Laura Gómez
IMDB Puanı: 8,2 / 10






Ailesinin prensesi Piper Chapman’ın eski kız arkadaşının uyuşturucu kaçakçılığı operasyonuna katıldığını kabul etmesi ile aldığı 1,5 yıllık cezasını çekmek üzere hapishaneye gönderilişinin hikayesi ile başlayan Netflix yapımı dizinin 6. sezonu yaz aylarında başlayacak.



Karakterlerin kendine has olduğu, senaryosu ile oldukça farklılaşan dizide kadınların dünyası çok ince mizahi bir çizgi ile anlatılıyor. Olay örgüsü ve aktarılan hikaye bütünü ile çok dramatik olmasına rağmen, o kadar eğlenceli bir şekilde aktarılıyor ki; aslında ‘ağlanacak halimize gülüyoruz’ü düşünmeden edemiyor insan. Yalnız burada bir öz eleştiri yapmak isterim: bu diziyi ben kadın olduğum için de bu kadar keyifle izliyor olabilirim. Çünkü aynı dili konuştuğumuz konular işlenirken, laf aramızda insan gerçekten bazen kendini görüyor. Tam da bir "so me!" sendromu yani... :)

Bu dizide de karakterlerin hapishane yaşamlarının yanı sıra hapishane önceki yaşantılarına da şahit oluyoruz. Özgür bir yaşamdan, kapalı kapılar ardına giren kadınların öfkesine, kıskançlıklarına, özlemlerine, huzursuzluklarına, korkularına yani tüm duygu yoğunluklarına karşılık, dizinin akışı çok hareketli ve eğlenceli.



Zaten biz kadınların “zaman zaman” ne kadar gelgitli olduğumuzu düşünürsek, siz anlayın dizideki harareti! Yani bizim Türk dizilerinde olduğu gibi bön bön bakışmalar yok. Oldu, bitti, devam! Zaten 6. sezonu için el sıkışılmış bir dizide, ne oyunculukta, ne senaryoda, ne de yapımda düşük bir başarıdan söz etmek olmaz sanırım.


 Bir kadın bile bir dünya iken, kadınlar hapishanesinde geçen bir dizide kaç bölüm çıkar varın gerisini siz düşünün!




 PS: Bu ay içerisinde Demet Evgar’ın başrolünü oynadığı – ki kendisini çok severim – Avlu isimli bir dizi başlıyormuş, fragramanını izlediğim kadarı ile Orange is the New Black’in Türk versiyonuymuş gibi geliyor. Öyle olsa bile bu kadar başarılı bir senaryoyu, drama aşık bir millete ağlatmadan nasıl sevdirecekler emin olamadım.



Hiç yorum yok :

Yorum Gönder