30 Kasım 2014

İzledim | Film: The Normal Heart

The Normal Heart - Normal Bir Kalp


Yapım:2014 - ABD
Tür: Drama
Süre:132 Dak.
Yönetmen:  Ryan Murphy
Oyuncular:  Mark RuffaloJonathan GroffFrank De Julio, Taylor Kitsch, Julia Roberts, Jim Parsons, Matt Bomer
Senaryo:  Larry Kramer

IMDB Puanı: 8 / 10

1980'li yılların başında Amerika'da da kendini göstermeye başlayan AIDS hastalığına karşı bir grup gay aktivistin mücadelesi.

MimE Notu: 25 Mayıs 2014 tarihinde Amerika'da HBO Kanalı'nda yayınlanan bu çarpıcı filmin oyuncu kadrosunda birçok ünlü sinema oyuncusu da yer alıyor.

Yıl 1981. Yer New York, Amerika. Gayler hayatlarını özgürce yaşamanın mutluluğunu sürerken, nereden geldiği ve de nasıl gideceği bilinmeyen amansız ve de çaresiz bir hastalığın kollarına düşüyorlar. Sevgilileri, aileleri hatta en yakın arkadaşlarını bile kaybediyorlar ama kimsenin umursadığı yok. Çünkü onlar topluma göre "normal" değiller, onlar başka bir "şey". Seslerini duyurmak, kendilerini kabul ettirmek imkansız... 

Filmde 1981 - 1984 yılları arasında seslerini duyurmaya çalışan ve hastalıklarına çare arayan insanların hayat kesimlerine şahit oluyoruz. O kadar iç acıtıcı ki yaşadıkları... kelimelerle ifade edemem.

Filmi daha ilginç kılan başka bir detay var ki; filmde yer alan -açıkladıkları ve okuduğum kadarı ile- Matt Bomer, Jim Parsons ve Jonathan Groff gibi oyuncuların gay oluşu. Sanırım filmi daha inandırıcı hale getiren gerçekliklerden biri de bu.

Yalnız uyarıyorum.
Ön yargılarınız varsa bu filmi izlemeyin çünkü ağır gelecek. Biliyorum.

 






Hiç yorum yok :

Yorum Gönder