19 Eylül 2015

İzledim | Film:Prisoners

Prisoners - Tutsak

Yapım: 2013 - ABD
Tür: Drama, Gerilim
Süre: 153 Dak.
Yönetmen: Denis Villeneuve
Senaryo: Aaron Guzikowski
Oyuncular: Hugh Jackman, Jake GyllenhaalViola Davis
IMDB Puanı: 8,1/ 10

Şükran Günü yemeği için buluşan Dover ve Birches ailelerinin küçük kızları esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolur. Dedektif Loki kaçırıldığına inanılan kızları bulmak için her şeyi yapacaktır.







MimE Notu: Uzun zamandır film izleyememiş biri olarak, kendi adıma Prisoners ile geri dönüş yaptığım için çok mutlu olduğumu söyleyebilirim. Senaryonun ilk okunduğu zaman "fazla" klişe geldiğini belirtmeden geçemeyeceğim ancak gerek oyunculuklar, gerekse kurgu filmin yaklaşık 15. dakikasından sonra izleyicilere "sizi hayal kırıklığına uğratmayacağız" mesajını veriyor.

Film sakin hatta sıkıcı denilebilecek bir aile tablosu ile başlıyor. Şükran Günü yemeği için toplanan Dover ve Birches aileleri, yemeğin sonunda küçük kızlarının ortadan kaybolduğunu fark ediyorlar. 


Şükran Yemeği'ne giden Dover Ailesi
Bulundukları muhit ve ormanı aramalarının sonuçlarını alamayan aile -doğal olarak- çıldırma noktasına geliyor ve Kelly Dover doğru/yanlışı bilmeden hatta sonuçları düşünmeden kendini farklı bir girdabın içine atıyor.


Kelly Dover - Hugh Jackman
Bu sırada kızları bulmak için canını ortaya koyan genç polis Loki, hem acılı babayı hem de kızları düştükleri labirentin içinden çıkarmak için elinden geleni yapıyor. Olayın düğümü seyirci için tahmin edilmesi zor biçimde çözülüyor; ki bence tam da bu nokta filmi vazgeçilmez kılan unsurlardan biri.



Oyunculuklara gelecek olursak...

Dedektif Loki'yi canlandıran Jake Gyllenhaal hafif takıntılı, sakin ama içinde fırtınalar kopan genç polisi -bence- başarı ile canlandırmış. 


Dedektif Loki - Jake Gyllenhaal
Hugh Jackman da acılı baba rolünde çok iyi ama bana artık Wolverine karakterinin o kaşları sürekli çatık yüzüne bürünmüş gibi de geldi.

Kısacası 153 dakika gibi uzun bir filmi hiç sıkılmadan, gereksiz detaylarda boğulmadan, en önemlisi ise senaryodan kopmadan izledim.

İyi seyirler,

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder