15 Ocak 2016

İzledim | Film: Mad Max: Fury Road

Mad Max: Fury Road





Yapım: 2015 - ABD

Tür: Macera, Bilim Kurgu
Süre: 120 Dak.
Yönetmen: George Miller
Senaryo:  George Miller, Brendan McCarthy, Nick Lathouis
Oyuncular: Tom Hardy, Charlize Theron, Nicholas Hoult

IMDB Puanı: 8,2/ 10


Nükleer savaşın ardından dünya, susuzluğun da etkisiyle çöllerin yaygınlaştığı ve medeniyetin bittiği bir yer haline gelmiştir. Tüm insani kaynakları elinde tutan Ölümsüz Joe (Immortan Joe), kendisine karşı gelerek eşlerini kaçıran Imperator Furiosa'nın peşine düşer.

MimE Notu: Tüm Mad Max serisini izlemiş bir izleyici olarak, Golden Globe ödül adaylığından sonra bu filmi izlemeye karar verdim.
Film -nispeten- klasik bir aksiyon filmi olma özelliği ile karşımıza çıkıyor ancak uzun zamandır izlediğim en iyi efekt ve makyajı bu filmde izledim diyebilirim.
Immortan Joe

Aksiyon filmlerinin en iç bunaltıcı yanlarından biri film süresini tamamlamak için gereksiz yere uzatılan aksiyon sahneleridir (Bkz. A Good Day To Die Hard - filmi izlerken bayılıyorum sandım, 15 dakikadan uzun bir süre araçlar akan trafikte birbirini kovaladı. Tam bir hayal kırıklığıydı...-). Mad Max: Fury Road ise 120 dakika gibi uzun süreli bir yapım olmasına karşılık, filmden kopmadan ve en önemlisi uzun aksiyon sahnelerinden sıkılmadan izledim.
Her sahnede ayrı bir detay,bir görsel şov vardı resmen.


Hele şu savaş sahnelerinde çalınan -genelde elektro gitar- müziğin birebir sahnelere taşınması fikri! Takdire şayan. Saygıyla eğildim.



 Yalnız filmin o kadar farklı bir anlatımı ve canlandırılması var ki; senaristlerin hayal gücünden birazcık korkmadım desem yalan olur. "Bu nasıl bir hayal gücü, nasıl böyle bir şeyi hayal edebilir ki insan?" deyip durdum resmen:)
Filmin yıldızı Charlize Theron faktörünün de altını çizmeden geçemeyeceğim. Oyunculuğunu geçiyorum, yeteneğini geçiyorum. Arkadaşım bir kadın şu 2 numara saçlarıyla ve korkunç makyajı ile bile güzel mi olur?

Imperator Furiosa - Charlize Theron

Unutmadan...
Bu aralar dizi ve film sektörünün ince ince vermek istediği tek bir mesaj var bence.
Kadınların gücü, kadınlığın, doğurganlığın ve anneliğin önemi.
İlk önce Sufragette, Sherlock, şimdi de Mad Max. (mutlaka örnekler uzar ama benim yakaladıklarım bunlar).


İyi seyirler...


Instagram: motionismyemotion

2 yorum :

  1. Mad Max serisini ben de çok seviyorum ve Fury Road bence serinin en iyi 2.filmi olmuş. Çok beğenmiştim. Salonda koltuklarımıza mıhlamıştı bizi. A Good Day to Die ismiyle müsemma beni sıkıntıdan öldürmüştü. Tutarsız senaryosu, yavan aksiyonu ve berbat efektleriyle..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle katılıyorum. Dün Mad Max'i izledikten sonra sinemada 3D izlemediğime çok üzüldüm gerçekten.

      Sil