12 Ocak 2016

İzledim | Dizi: Sherlock

Sherlock




2016'nın ilk sürprizi, gözlerimizin yollarda kalarak beklediğimiz Sherlock!

Sevgili dizi ekibi yeni yıla özel bir bölüm hazırlayarak, 2 yıllık bekleyişimizin ardından muhteşem bir bölümle ağzımıza bal çaldı resmen!


Lamı cimi yok! Yine tadı damağımda kaldı...

Sir Arthur Conan Doyle'un meşhur Sherlock Holmes serisinin baş karakterleri olan Sherlock Holmes Benedict Cumberbatch, Dr. John Watson ise Martin Freeman tarafından hayat buluyor.
Çok sevdiğim bu iki oyuncuyu böyle bir şaheserde izliyor olmak gerçekten büyük bir keyif. Ama eklemezsem hatırım kalır, senaryo, kurgu ve sahne efektleri de bir o kadar iyi.

Şu ana kadar toplam 3 (1 Ocak 2016 özel gösterimi ile birlikte 4 sayabiliriz) sezonda, 10 bölüm izlediğimiz bu dizi, ilk gösterimini 2010 yılında  yaptı.
Sezon aralarında verdiği 1 yıllık ara ile benim izlediğim diziler arasında tartışmasız en uzun sezon aralığına sahip olan dizinin sezon bazında bölüm dağılımı ise şöyle;

2010 - 1. sezon - 3 bölüm
2012 - 2. sezon - 3 bölüm
2014 - 3. sezon - 3 bölüm
2016 - 4. sezon - özel bölüm 

Dizinin 5. sezonunun ise tam açıklanmayan bir tarih ile 2017(!!!) yılında başlayacağı söylentiler arasında.

1 Ocak 2016 tarihinde tüm dünya ile aynı anda ülkemizde TLC (yeni CNBC-e) kanalında izlediğimiz Sherlock, zaman atlamalarına çokça yer verse de hem hikaye hem de yapımı ile zamanın bence çok ötesinde bir dizi.


The Abominable Bride olarak adlandırılan özel bölümde bir 1895 yılında, bir 2014 yılına gittik. Dizinin senaryosu paralelindeki zaman atlamaları sadece senaryo bazında değil, kostüm, dekor gibi ayrıntılar bazında da kendini gösterdi.

Hele bu perspektif sahnesi!
 Sahne anlatılırken, bulundukları oda 180 derece döndü ve hop hikayenin içine girdi. İnanılmaz, inanılmaz, inanılmaz!
Belki tam anlatamadım ama izleyince ne demek istediğimi çok iyi anlayacaksınız.


Bu arada bu bölümde verilen mesajlar da çok ince, ironik ve vurucuydu. Şahsen ben pür dikkat izliyor olmama rağmen, ilk kez izlediğimde atladığım birçok detayı, 2. kere izlediğimde yakaladım diyebilirim.




2017 diyorlar ya hu! 
2017!

Instagram: motionismyemotion


4 yorum :

  1. çok çok sevdiğim bir dizi resmen kaçırmamak için nöbet bekledim yani...beğenmeyen de var bölümü ama ben beğendim uzun süre ayrı kalınca böyle oluyor sanırım..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de unutmamak için saat kurdum:) Bence çok keyifli bir bölümdü, 2 yıl beklemenin ardından dediğin gibi böyle oluyoruz sanırım:)

      Sil
  2. Ya ben Sherlock Holmes filmini izledikten sonra dizisini hiç merak etmemiştim ama çok daha güzel diyorlar. Özellikle de filmdeki o heyecanı her bölümde yaşatabiliyorlar mı onu merak eiyorum. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben dizici Sherlock'culardanım, nedense Robert Downey Jr. ve Jude Law'un Sherlock filmi pek içime sinmedi. Sanırım fazla abartılmış geldi film bana. O yüzden taraflı bir şekilde diziyi mutlaka izle, çok seveceksin diyorum!:)

      Sil