Bu nedenle bu salatayı çok seviyorum.
Yapması basit, yemesi keyifli.
Malzemeler:
- 2 adet kabak
- 2 adet havuç
- Yarım demet dereotu
- 6 yemek kaşığı yoğurt (benim
tercihim ev yoğurdu)
- Yarım diş sarımsak
- Ceviz
Havuç ve kabağı rendenin ince
tarafı ile rendeledikten sonra, hafifçe ısınmış tavada çok az pişirdim ve
soğumaya bıraktım.
Bir kapta yoğurt ve ezilmiş
sarımsağı biraz tuz ile karıştırdıktan sonra, az pişmiş havuç ve kabakları
yoğurda ekledim. İçine ince kıyılmış dereotu ve ince çekilmiş cevizi de
koyduktan sonra... salatam hazır.
Not: Salata bu hali ile yani ev yoğurdu ile
yapıldığı için kıvamı biraz akışkan olabiliyor. Arzuya göre süzme yoğurt, hatta
seviyorsanız mayonez bile ekleyebilirsiniz.
Ay resmen canım çekti Anlam, ellerine sağlık!!! Yazayım bir kenara, hem pratik hem lezzetli! Sevgiler :)
YanıtlaSil