12 Ağustos 2017

İzledim | Film: La La Land

La La Land / Aşıklar Şehri



Yapım: 2016 - ABD
Tür: Müzikal
Süre: 128 Dak.
Yönetmen: Damien Chazelle
Yazar: Damien Chazelle
Oyuncular:  Ryan Gosling, Emma Stone
IMDB Puanı: 8,2 / 10

Biri oyuncu (Emma Stone) diğeri klasik cazı  devam ettirme (Ryan Gosling) hayali ile yanan iki gencin, yollarının kesişmesinin hikayesi.


Müzikalleri çok sevdiğim için büyük bir keyifle izledim bu iki güzel insanın baş rollerini paylaştığı filmi.

Emma Stone'un o çizgi film karakteri gibi kocaman gözleri, narin, zarif ve içten oyunculuğu insanı büyülüyor. Bu rol sayesinde En İyi Kadın Oyuncu Oscar heykelciğini de evine götürüyor zaten.

Ryan Gosling'in bu kadar yetenekli olduğunu ise tahmin bile etmiyordum açıkçası. Dansları, şarkıları çok hoştu. Zaten romantik bir duruşu var bence bu adamın, modern rollerin tipi hiç değil.

Filmde insanı renklerin canlılığından, gölgendirmelerinin gücünden ve oyuncuların dinamizminden çok, iki insanın tutku ile bağlı oldukları hayallerine ulaşmak için birbirine sığınmaları ve sırf aynı hedeften ötürü birbirinden kopuşlarının hikayesi etkiliyor. Her yönü ile aşk dolu, tutku dolu bir hikaye bu kadar naif, bu kadar ince anlatılamazdı sanırım. 

Gerçekten peri masalı tadındaydı bazı sahneler...


Benim filmde tek hoşuma gitmeyen nokta Ryan Gosling ve Emma Stone ikilisinin birbirlerine "çok" aşık olduklarını beyaz perdeye yansıtamamalarıydı. Halbuki hayallerine tutkun olduklarının misli aşık oluyorlardı birbirlerine. Bu kısım biraz eksik geldi bana...

Not: Yine de En İyi Film Oscar'ını bence de Moonlight hak etmişti.

8 yorum :

  1. Bizim bir kanalda fragmanını görmüşdüm bu filmin. Çox maraqlı gəlmişdi mənə. Bir çox dalda oskar alması daha da diqqətimi çəkmişdi. Amma təəssüf ki, ilk 10-15 dəqiqəsini izləmək qismət oldu. Evə qonaq gəldiyi üçün yarım qaldı. Yazınız izləməyə təşviq etdi məni. Ən qısa zamanda izləməyə çalışacam. Sevgilər.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok keyif alacaksınız, emin olun :) Sevgiler,

      Sil
  2. Bende etki bırakan filmler arasına girdi.Beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  3. Sinemada izleyememiştim; hatırlattığın iyi oldu Anlam'cım! Bir Cuma gecesi aktivitesi olarak filmi bulup sıraya alayım :) Çok öptüm!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tam bir Cuma gezesi filmi zaten! Yormayan, naif... Öptüm Başak'cım!

      Sil
  4. En kısa sürede izlemeliyim :)

    YanıtlaSil