4 Mart 2018

İzledim | Fİlm: Shape of Water

Shape of Water - Suyun Sesi




Yapım: ABD
Tür: 2017
Süre: 123 dak.
Senaryo: Guillermo del Toro & Vanessa Taylor
Yönetmen: Guillermo del Toro
Oyuncular:  Sally HawkinsOctavia SpencerMichael Shannon 
IMDB Puanı: 7,7 / 10


1960 yıllarında gizli bir araştırma merkezine getirilen doğaüstü yaratık ile dilsiz bir hademenin arasında geçen duygusal hikayeyi izleyici ile buluşturan Guillermo del Toro, benim gibi Pan's Labyrinth severlerin oldukça beğenisini kazanan bir yapıt ortaya çıkarmış.


Bu yılın En İyi Film dalında Oscar adaylığı da bulunan Shape of Water, öncelikle alışılmışın dışındaki hikayesi, efektleri ve başroldeki Sally Hawkins'in muhteşem ötesi oyunculuğu ile gönlüme taht kurdu. Ve şu ana kadar izlediğim 4 Oscar adayı filmin arasından sıyrılarak, bu yılki favorim oldu.



Dilsiz bir hademeyi canlandıran Sally Hawkins'e hayran olmamak gerçekten elde değil. Bazı insanların oyunculuk için doğduğu hissiyatını yaratıyor bende. Vücut dilini kullanışı "actions speak more than words" ifadesinin hayat bulmuş hali gibi sanki.


Sally Hawkins
Doğaüstü bir yaratık ile dilsiz bir hademenin nasıl iletişim kurabildiğine de şahit olduğumuz film, alt notalarında "aşkın dili yoktur" diyor. Filmin en sevdiğim mesajı ve her günün şartlarında geçerli olduğuna inandığım negatif davranış özetlemesi ise  toplum tarafından olağan görülmeyene karşı insanların tutunduğu tavır oldu.




Ama hala inanıyorum.
Dünyayı aşk/sevgi kurtaracak.

2 yorum :

  1. Takip ettiğim bir hesap "bu nasıl Oscar'a aday olur, sıradan canavar hikayesi" gibi bir paylaşım yapınca filme hiç ilgi göstermemiştim ama şimdi sen böyle yazınca mutlaka izlerim :) sevgiler Anlam'cım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu konu sanırım olaylara nereden baktığınla alakalı bir durum :) mantık çerçevesine oturmadığı için aynı tepkiyi veren çok insan var ama konuyu genel irdelediğinde çok ciddi bir konuyu yani farklıların ötekileştirilmesini görüyorsun.
      Teşekkürler Başak'çım.

      Sil