13 Mayıs 2015

Film Meydan Okuması | 23 ve 24. Gün

23.Gün  - En sevdiğiniz film kahramanı hangisiydi ?

Marvel'in tüm karakterlerini severim aslında... Ama biri var ki; gönlümün efendisi!


IRON MAN



Bir de Robert Downey Jr.'ın oyunculuğu ile hafif umursamaz, sarkastik ve esprili bir havaya büründü ki Demir Adam... İzlemeye doyamam.

Robert Downey Jr.

Robert Downey Jr.

24.Gün - Favori belgeseliniz hangisidir?


Super Size Me - Şişir Beni





Yapım: 2004
Tür: Belgesel - Komedi
Süre: 100 Dak.
Yönetmen: Morgan Spurlock
Senaryo: Morgan Spurlock
IMDB Puanı: 7,3 / 10


Fast food sektörünü eleştirmek ve vücudumuz üzerindeki sonuçlarını görmek için çekilen bu belgeselde, belgeselin senaristi, yönetmeni ve kobayı Morgan Spurlock 1 ayının her öğününü sadece Mc Donald's yiyerek geçiriyor.

Belgeselin ilk birkaç dakikasında Spurlock'ın yediklerine ağzınızın suları akarak bakıyorsunuz, zaten kendisi de büyük bir keyifle yiyor. İlk birkaç gün böyle devam ediyor.

Sonrasında hem vücudunun ağırlaşması, hem yediklerinin lezzetli ama ağır gelmesi, hem de garip bir bağımlılık yapması ile 1 ayın sonunu getiriyor. +11.1 kilo, artan kolestrol, azalan cinsel arzu ve diğer sağlık sorunlarını da kolunun altına alarak hem de...

Eğer bu tür fast foodlar ile fazlaca haşır neşirseniz ve bundan rahatsızsanız, bu belgeseli kesinlikle izlemelisiniz. Zira belgeselin sonunda yaşadığınız şok ile ne gözünüz ne de  gönlünüz  Mc Donald's, Burger King ve türevlerini görmek istemiyor.

4 yorum :

  1. "Gönlümün efendisi" :) Çok hoşuma gitti tanımlama. Ben de severim Iron'ı.

    YanıtlaSil
  2. Robert Downey Jr a bayılırıımmmmm ... :) Ally Mcbeal de tanışmıştım onunla yıllar önce.... bakınız https://www.pinterest.com/pin/567101778054013008/
    ve sevdiğim bir fotosu daha :) https://www.pinterest.com/pin/567101778049141510/
    ama en çok Elton John un "I want love " şarkısının klibindeki halleri..aaayyy ne zamandır dinlememiştim hemen facebooka twitterada koyayım özlem gidereyim dinleyeyim :)
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil