18 Eylül 2016

İzledim | Film: Inside Out

Inside Out - Ters Yüz



Yapım: 2015 - ABD
Tür: Animasyon, Komedi
Süre: 95 Dak.
Yönetmen: Pete DocterRonnie Del Carmen
Senaryo:  Pete DocterRonnie Del Carmen 
IMDB Puanı: 8,4/ 10

Ailesi ile birlikte yaşadığı şehirden taşınan Riley'in iç dünyasında yaşadığı mutlu, hüzünlü, öfkeli ve korku dolu tüm anların hikayesi...

Dürüst olarak söylüyorum ki; bırakın 2015'i, hayatımda izlediğim en iyi anime hatta ve hatta en iyi filmlerden biri Inside Out!

Film her insanın içinde 5 ana duygunun barındığını, hatıralarımızın bu duygular çerçevesinde şekillendiğini ve bizi biz yapan şeylerin bu hatıralar olduğunu söyler (daha doğrusu hatırlatır).


Joy / Neşe
Anger / Öfke
Disgust / Tiksinme
Fear / Korku
Sadness / Üzüntü


Aslında üzüntü neşeden beslenebilir, tiksinme öfkeye hatta korkuya dönüşebilir yani. Bu sarmal böyle devam eder ve karakterimizin mihenk taşları oluşur.





Pixar'ın yarattığı karakterlerden, çizim kalitesinden, animeyi gerçek gibi yansıtma gücünden, bir animasyondan milyonlarca duyguyu bir anda yaşatma kabiliyetinden ya da 7'den 70'e herkese hitap edebilme yeteneğinden bahsetmek gibi bir hadsizliği yapmayacağım tabii ki. Benim gibi bir sinemasever ancak bu şaheseri yaratan insanların önünde saygıyla eğilebilir.


   
Ne kadar izlesem sıkılmayacağım ayrıca izleyen her insanın kendinden bir şey bulacağına inandığım Pixar mucizesi bu film, -bence- çocuklardan çok yetişkinlere hitap ediyor.

Tek ekleyeceğim: izleyin, izleyin, izleyin!
Asla pişman olmayacaksınız.

3 yorum :

  1. Wall-e'den beri izlediğim en duygusal animasyondu sanırım :) Çok beğenmiştim.

    YanıtlaSil
  2. Hayranlıkla izlemiştim. İnsan beyninin içinde dönenlerin bu kadar güzel anlatılması ne hoş diye düşünmüştüm hep. Sonundan ikincisinin de geleceği izlenimini çıkardım. Umarın en kısa sürede beyaz perdede yerini alır.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 2.si gelirse gerçekten şahane olur. Mesela ergenlik üzerine yoğunlaşsa? :):)

      Sil