Yulaf ezmesi harika bir besin!
Hem lifli hem de mükemmel doyurucu.
Tamam tek başına pek bir tatsız tuzsuz olduğunu ben de kabul ediyorum ama süt ya da yoğurt gibi ek besinlerle nefis bir öğüne dönüşebiliyor.
Malzemeler:
- Yulaf ezmesi ( 2 - 3 yemek kaşığı)
- Yoğurt (aldığı kadar - ben sütlü sevmediğim için yoğurt ile yemeği tercih ediyorum)
- Ananas (2 dilim)
- Kuru üzüm / kuru erik / kuru kayısı
Kuru meyveleri minik minik doğrayın, tüm malzemeleri karıştırın ve hop mideye!
Ben yulaf ezmesi ve yoğurdu 2 - 3 dakika bekletmeyi tercih ediyorum, böylece yulaf hafiften yumuşamış ve kıyır kıyır formunu kaybetmiş oluyor.
Bu arada neden mi ananas? Buraya lütfen.
Hem yaz da geliyor, haydi artık forma girelim azıcık.
:)
Güzel hafta sonları!
28 Mayıs 2016
Kaydol:
Kayıt Yorumları
(
Atom
)
Bizim de geçen yaz boyunca kahvaltımız buydu. Bu sene kuru meyve ve çiğ bademle yulaf ezmesi ve yoğurdu karıştırıyorum; öyle de güzel oluyor :) Afiyet olsun!
YanıtlaSilÇok çeşitli varyasyonlar yaratıp sıkılmadan tüketilecek formdalar bence de...
SilSana da afiyet olsun Başak'cım:)