10 Eylül 2016

Hayır, Televizyon İzlemiyorum

Geçenlerde bu soru soruldu: Sürekli yabancı dizi ve filmleri yazıyorsun. Hiç televizyon izlemiyor musun?
Hayır, izlemiyorum.

Yani genelde izlemiyorum.
En azından dizileri izlemiyorum.

Söz gelimi "tutan" dizilerin, çoğunun hikayeyi sürüklemek için saçma sapanlaşmasından, ailevi ilişkilerin bu kadar yoz gösterilmesinden, dizinin bir yerinde ana karakterin anne ya da babasının öz amcası ya da teyzesi çıkması saçmalığından, gösterilen yapmacık şaşa'dan sıkıldım. 

Ahmet Kural ve Murat Cemcir'in başrollerini paylaştığı İşler Güçler ve Kardeş Payı'nı izlerdim ama onlar da bitti. 1990'lı yılların Baba Evi'nden bahsetmiyorum bile... 

Gündüz zaten evde hiç televizyon açmıyorum. Dora da henüz televizyonla tanışmadı. Ne kadar geç, o kadar iyi diye düşünüyoruz ailecek.Çalışırken ya internet üzerinden haber kanallarını takip ediyor ya da müzik dinliyorum. Bunun haricinde televizyon maceram pek yok. İlişkimizi seviyeli bir şekilde tutmayı tercih ediyoruz diyelim.

Dora uyuduktan sonra açılan televizyonda ise daha çok belgesel kanallarını tercih ediyoruz. Bunun kulağa çok klişe geldiğinin farkındayım. "Hmm, yok tatlım biz belgeselden başka bir şey izlemiyoruz!" gibi snob diye bir duruşum(uz) yok tabii ama argo tabiri ile televizyon dizileri bizi sarmıyor, sanırım en doğru tanımlama bu.

Misal şu anda bile Nat Geo People'da yayınlanan Güçlü Kadınlar Kuşağı'ndan Lizzie Velasquez'in Cesur Öyküsü'nü izliyor ve bu kadının başardığı şeylere inanamıyorum. 
Siz de bir zaman denk gelir de izlerseniz, benimle aynı duyguları hissedeceğinize eminim.  
Bir de söylemesem olmaz Cesur Şef, Vahşi Yaşam Koruyucuları ve Egzotik Hayvanlara İlk Yardım'a bayılıyorum!



11 yorum :

  1. Biz de yıllarca evimize televizyon almadık, bade de tv ile geç tanıştı ama iyi kaynaştı 🙈🙈

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bir noktada kaçış şansımız tabii ki yok ama ne kadar geç, o kadar iyi :)

      Sil
  2. İzlemeyi bırak kullanmıyoruz bile. Bence gereksiz ve saçma. Sen yabancı dizi izlemeye ve yazmaya devam et, en iyisi. Bizimkiler kalitesiz ve saçma konuları ele alıyor. En azından sanat izlemiş oluyoruz yabancı dizi izleyerek. Bu sebeple de ülkemizin dizilerinin suratına bile bakmıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düzgün konuları ele aldıklarında da hikayeyi devam ettiremedikleri için yine saçmalaşıyor konu...

      Sil
  3. Sonunda bir izlemeyen daha :) Numunelik olarak ortalarda kalmadığıma şükür ederim. Ben saydıklarını bile izlemiyorum Dün de ben izledim Lizzie yi Baya bir duygusal patlama oldu bende benim izlemem sebebi çabuk sıkılmam ve hep aynı döngüde gerçekleşen durumlar ben yabancı dizide izleyemiyorum. Müzik ve arada belgesel TlC benimde favori kanallarım RUNNING WILD izliyorum hayatta kalma mücadelelerini anlatma Her çarşamba dünyaca ünlü artislerle hayatta kalmaya çalışıyorlar tebrik ederim sizi ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Televizyon izlemeyenler olarak azımsanmayacak bir çoğunluktayız aslında. TLC'de bir de Skin Tight diye bir program var, o da aşırı kilolu insanların zayıflama çabalarını anlatıyor. Tavsiye ederim:)

      Sil
    2. İzliyorum onuda izlemez olurmuyum :))) Cinayetler ve çözümleri diye kirim inal onu başka bir kanalda izliyorum. Oda efsane Gerçek katiller ve onların ruh durumları ve nedenleri diye Tabi bunu herkes izlemez o ayrı ..

      Sil
    3. Onu ben de izliyorum sanırım:) Agatha Christie ya da Jean-Christophe Grange da seviyorsanız, biz baya benziyoruz diyeceğim:)

      Sil
    4. Yoksa biz senle kardeşmişiz haberimiz yokmuş Lontanayı okudun mu :) Agatha cristie severim ama ben Grange cıyım Tess o ayrı canım ciğerim

      Sil
    5. Henüz okumadım onu daha:( içimde bir yara durur hala...

      Sil
  4. Güzel bir konuya değinmişsin :) Kardeş payını halen netten izlerim

    YanıtlaSil