15 Eylül 2016

İzledim: Dizi | Stranger Things

Stranger Things




Yapım: 2016 - ABD
Tür: Drama - Korku - Bilim Kurgu
Süre: 55 Dak.
Yaratıcılar: Duffer Kardeşler
Oyuncular:  Winona RyderDavid HarbourFinn Wolfhard , Millie Bobby Brown
IMDB Puanı: 9,1 / 10

1983 yılında bir gün ormanda bir çocuğun kaybolmasının ardından, annesi, arkadaşları ve polis teşkilatının onu araması ile ortaya çıkan esrarengiz olaylar zinciri.


MimE Notu:  Fragmanını izlemiş ancak unutmuş olduğum, sonra ise severek takip ettiğim Zihnin Arka Sokakları sayesinde izlemeye karar verdiğim ve bir çırpıda bitirdiğim dizi.

Stranger Things konu itibari ile daha önceleri dolaylı olarak da olsa işlenmiş bir konu olmasına rağmen, anlatım itibari ile diğer dizilerden farklı. Genelde bu tür bilim kurgu dizileri, dizinin çekildiği zaman paralelinde çekilir ancak Stranger Things'in hikayesi 1983 yılında geçerek bir farklılık yaratıyor. Herhangi bir flash forward yaparak günümüze hiç gelmediğini de söylemem lazım. Dizideki karakterlerin tiplemesinden tutun, kostümlerine hatta ve hatta müziklerinin bile 1970 - 1980 yıllarına ait olması çok güzel. İnsan bir nevi geçmişe yolculuk yapmış gibi hissediyor.

3 kafadar arkadaşın o çocuksu ama heyecanlı mimikleri ile hayat verdikleri karakterleri izlemek, çocukluğumuzdaki samimi arkadaşlıkları hatırlamak çok keyifli. Genelde çocuk karakterler filmlerin ya da dizilerin zayıf halkası olurken, bu dizide inanın tam tersi olmuş. Burada da yine Amerikan yapımlarının castingdeki gücü bir kez daha ortaya çıkmış desem yalan olmaz sanırım.



Stranger Things

Hatta dişsiz Dustin'i izlerken, televizyonun içinden geçip yanaklarını sıkmamak için zor tutuyor insan kendini.


Gaten Matarazzo - Stranger Things

Telekinetik güçleri olan 11 (eleven) isimli ana karakter Millie Bobby Brown (ki kendisi şu an 12 yaşındaymış)'a da -naçizane- kocaman bir alkış! Aynı zamanda hem korku dolu, hem utangaç, hem hırslı, hem sevecen bir ifadeyi nasıl katabilmiş o bebek yüzüne bilemiyorum. Ben Winona Ryder'ı bile ilk 4-5 bölümde biraz yapay bulmuşken, bu ufaklıkların bu kadar iyi iş çıkarmış olmaları takdire şayan!


Millie Bobby Brown - Stranger Things

Evet, yukarıda da minicik çıtlattığım üzere; ilk 4 - 5 bölümde Winona Ryder'ı pek benimseyemedim. O telaşlı, hafif septik, sorunlu anne halleri pek oturmamış geldi gözüme. Sigarayı içerken ellerinin titremesini bile aşırı buldum diyebilirim hatta... 


Winona Ryder - Stranger Things

Buna karşılık Şerif Jim Hopper'ı canlandıran David Harbour'ı da bir o kadar sevdim. Çocukları "idare etmeye" çalışan yetişkin ama katlanamaz tavırları, kendine inanmayan şerif halleri çok başarılıydı.


David Harbour - Stranger Things

Bir Netflix yapımı olan Stranger Things, ilk sezonunu 8 bölümde tamamlamasının ardından final yaptı. Hem korku, hem bilim kurgu ögelerini barındıran ve fazlaca merak uyandıran dizinin, ikinci sezonunun başlangıç tarihi henüz açıklanmasa da umarım bu telekinezi ve canavar hikayesinin birleşimi konuyu daha fazla uzatmazlar. True Detective misali oyuncuların değişmesi ama çatı hikaye konusunun aynı kalması gibi bir değişikliğe giderlerse beni daha mutlu edebilir. Gerçi ilk sezonun final bölümünde sanki devam hikayesi gelecek sinyallerini verdiler ama "bence" bu hikaye kendini tamamladı ve biraz gizemli şekilde kalması güzel olur. 

Stranger Things




**************** spoiler *****************
Şu ağızdan böcek/vari şeyler çıkma hikayelerinden nefret ediyorum. Orası olmasaydı çok daha güzel olacaktı benim için her şey.

9 yorum :

  1. güzel diziydi, netflix dizilerini seviyorum genelde

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de aynı şeyi düşünüyorum. Bir adım öndeler zannımca.

      Sil
  2. Ben de bugün bitirdim diziyi, çok da sevdim. Görüşlerimi aynen aktarmışsınız gerçekten :) Ama özellikle hikayenin kendini tamamladığı kısmına katılıyorum, 2. sezonda aynı kadroyla devam edilmesi beni çok mutlu etmez doğrusu. Ama gel görelim hikayenin devam edebileceğine dair büyük bir sinyal de verdiler, belki de hikayeyi gelecek yorumlara göre şekillendirmek istiyorlardır:/

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O zaman umalım da yorumlar bizim gibi olsun:) Bu hikayenin devamı gelirse, ben 2. sezona devam etmem gibi geliyor

      Sil
  3. Merhabaaaa!
    Bu hafta sayende aklımın bir köşesine yazdığım, "filmi gibi olamaz" ön yargımı kırıp Sherlock dizisine başladım ve çok güzel gidiyor.
    Bunu da not ettim bile. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Madem dizi arayışı var, önceliği Sense 8'e verelim o halde:)
      https://motionismyemotion.blogspot.com.tr/2016/04/izledim-dizi-sense8.html

      Sil
  4. ne güzelmiş bi bakayım :) bu arada bloğunu takibe aldım bana da beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. teşekkürler, yorumları bekliyorum:)
      Bloga da geliyorum hemen:)

      Sil
  5. Acaba sıkılır mıyım diye düşünüyorum ama izleyeceğim. Bakalım sonraki yorumlarım ne olacak?

    YanıtlaSil