28 Temmuz 2017

İzledim | Film: The Finest Hours

The Finest Hours - Zor Saatler


Yapım: 2016 - ABD
Tür: Aksiyon, Drama
Süre: 117 Dak.
Yönetmen: Craig Gillespie
Oyuncular:   Chris PineCasey AffleckBen Foster 
IMDB Puanı: 6,8 / 10

1952'de Amerika'nın Doğu kıyısında çıkan fırtınada Cape Cod açıklarında mahsur kalan bir petrol gemisinin çağrısını alan Sahil Güvenlik ekibinin, zorlu hava koşullarına rağmen düzenledikleri bir operasyon ile gemiyi kurtarma çabaları.


Yaşanmış bir olaydan senaryoya aktarılan ve beyaz perdede izleyici ile buluşan film, yaşanılan zorluğa rağmen başarılmış bir kahramanlık hikayesini anlatıyor.

1950'lerde dönemin teçhizat ve teknolojik zorluğuna rağmen gerçekten işine saygılı, insan hayatına saygılı ve cesur bir sahil güvenlik ekibinin sonuçları düşünmeden fedakarca davranışına tanık oluyoruz. Bu açıdan bakıldığında, kendimi o dönemdeki insanların yerine koyduğumda konuyu oldukça ilgi çekici buluyorum.



Her gerçek hikayenin sinema filmi versiyonunda olduğu gibi, bu filmin sonunda da gerçek karakter -  oyuncu eşleşmelerini gösteriyorlar ve castingin çok başarılı olduğuna bir kez daha şahit oldum.

Ne var ki... Ben bu filmi pek benimseyemedim. Konu çok iyi, görsel efektler iyi, Casey Affleck çok çok iyi. Ama zaten donuk bir karakteri oynayan Chris Pine ve eklenen vasat aşk hikayesinden ben çok sıkıldım. Ayılan bayılan sevgilisi de ayrı bir vak'aydı zaten. 
Resmen bunaldım.


Umarım siz beğenirsiniz ya da beğenmişsinizdir.

Zira 80 milyon dolarlık yapım bütçesine, 15 milyon dolarlık hasılat benim tezi doğruluyor.

3 yorum :

  1. Efektler için izleyebilirim yoksa dediğin gibi aşk hikayesi bir düre sonra bayıyor adamı

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu filmde sanki uzatmak için fazla kullanılmış gibi geldi. İzledikten sonra senin de yorumunu alırız değil mi? :)

      Sil
  2. merak ettim bu filmi teşekkürler paylaşım için

    YanıtlaSil