21 Ağustos 2017

Bullet Journal!


Kendimi bildim bileli ajandam olmuştur. O kadar teknoloji ile iç içe yaşıyor olmama ve teknolojinin vaat ettiği tüm araçlardan üç aşağı beş yukarı faydalanıyor olmama rağmen; defterlerime renkli renkli notlar almayı ve günlerimi bu şekilde planlamayı daha çok seviyorum.

Şu ana kadarki tüm ajandalarımın içi kendiliğinden çiziliydi, bana sadece arzu ettiğim zamana göre ajandaya başlamak ve tarihleri girmek kalıyordu. Ama bu yılın başında bir değişiklik yaptım!

Madem çizmeyi seviyordum, e artık ajandamda neler olması gerektiğini de biliyordum, o zaman ben de kendi ajandamı yani bullet journalımı yapabilirdim!

Bullet journal aslında salt bir ajanda değil, içeriğini kendiniz nasıl isterseniz doldurabiliyorsunuz. İster yemeniz gereken yemekleri, ister alışveriş listenizi, isterseniz de ders programınızı bile ekleyebilirsiniz. Boyayabilir, scrap book gibi yapıştırmalarla şekillendirebilir, sketch book gibi resimlerle konsept oluşturabilirsiniz.

Google'da zaten bullet journal araması yaptığınızda, tonlarca seçeneğiniz olduğunu göreceksiniz. 

Benim kendi bullet journalim ise şu şekilde oluştu:

Öncelikli olarak ilk sayfasını washi bantların da yardımı ile eşimin ve kızımın resmi ile süsledim. 
Onları bu şekilde de yanımda taşımayı ve sürekli görmeye bayılıyorum!

anlamiko

Sonrasında ise doğum günlerinin yazılı olduğu bir bölüm ekledim. Ben bu tarih konusunda biraz kötüyüm, bu yüzden takip etmeme yardımcı yazılı birkaç sayfanın olması çok işime yarıyor.
anlamiko

Her ayın ilk başlangıcında bu şekilde bir genel ay görünümü çizdim, bu bölüme toplantılarımı ve genel olarak aylık hedeflerimi ekliyorum.
Bu ayı daha hiç planlamaya başlamadığım için bomboş ama bu kısmı da washi bantlarla süslemeyi ya da aklıma gelen birkaç şeyi çizmeyi pek seviyorum.
anlamiko

Aylık genel görünümden sonra ise günlük görünüm çizdim. Buraya da özel notlarımı alıyorum, bazen de günlük gibi tutuyor ve aklıma ne gelirse onu yazıyorum. Bu bölüm de yine washi tapeler ve stickerlarla rengarenk bir hale geliyor genelde.
anlamiko
 Journalimin bir bölümüne izleyeceğim filmleri yazıyorum. Olur da boşta kalırsam, elimin altında film olsun diye.
Burada görseli olmasa da aynı şekilde okuyacağım kitapları listelediğim bir bölüm, alışveriş listemin olduğu bir bölüm ve sosyal medya şifrelerimin yazdığı ayrı bir bölüm var.


anlamiko

Journalimin en sonuna ise a5 boyutunda bir dosyayı zımbalayarak ekledim. Buraya da post-itlerimi, stickerlarımı ve bookmarklarımı koydum. Böylelikle her zaman yanımda oluyorlar ve aramama da gerek kalmıyor :) 



anlamiko
Sizin bullet journaliniz var mı peki?

9 yorum :

  1. Ya Anlam! İnanmazsın; az önce İbeking'den poster alırken gözüm dot notebook'a kaydı... sonra dedim ki "ya aslında ben de bullet journal olayına gireyim; her şeyimi tek ajandada toplamak ve kendi istediğim gibi organize etmek çok daha keyifli olur". Hatta bir kaç yerden nasıl oluyor diye de baktım. Sonra siperişimi verip bloglarda ne var ne yok okuyayım dedim ve senin yazını gördüm! Şimdi bu kader değildir de nedir?! Yalnız keşke şu A5 zarf işini sipariş vermeden önce görseymişim; o iyi olacakmış :)))) Artık arada sana danışırım. Öptüm çok!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnanılmaz mutlu oldum! Tabii ki her zaman buradayım Başak'cım :) Ne iyi gelecek renkli renkli defterler doldurmak, bir kahve için bile stickerlarla süslemek emin ol:)

      Sil
    2. Ona eminim! Heyecanla defterimin gelmesini bekliyorum şimdi ^_^ Öptüm çok!

      Sil
  2. Great post!

    You have a nice blog!

    Would you like to follow each other? (f4f) Let me know on my blog with a comment! ;oD

    Have a great day!

    xoxo Jacqueline
    www.hokis1981.com

    YanıtlaSil
  3. Ben de bildim bileli ajanda kullandım ama klasik olarak hiç kullanamadım defter ajanda karışımı bir şey oldu hep. Bu fikir de çok güzel. Planner kullanıyorum bir süredir aslında onu süslüyorum. Bullet journal da yapmayı düşündüm ama nerden başlasam bilemedim. Böyle yazılar çok iyi oluyor ❤️

    YanıtlaSil
  4. Geçen aydan ben de başladım bullet journal yapmaya. Pinterestde görüp de karar vermiştim. Ben daha çok okumak,spor, su içmek gibi bazı şeyleri adet haline getirmek için yapıyorum. Ve çok işe yarıyor. Sevgiler❤

    YanıtlaSil
  5. Ben de öyle.. aklıma gelen, takip etmek istediğim ne varsa ekliyorum.
    Bazen menülerimi bile yazıyorum :)

    YanıtlaSil