3 Eylül 2015

Hamilelikte Alınan Kilolar Nasıl Verilir?

Uzun bir aradan sonra tekrar merhaba!

Dora artık 3 aylık olduğuna, hem o hem de ben nispeten düzene girdiğimize göre dönüşümü bu başlık ile yapmam çok da şaşırtıcı olmaz sanırım.


Bu bloğu takip edenler bilir, Dora doğana kadar düzenli spor yapan biriydim (Biriydim diyorum çünkü emzirme döneminde kol kasları ve göğüs kaslarının süt yapımını azalttığı gerekçesi ile pilates hocam tarafından kovuldum. "Zaten kovulmasaydın pilatese gitmeye zamanın olur muydu?" derseniz de olmazdı, haklısınız:))

Konumuza dönecek olursak...

60,7 kilo ile hamile kaldım, boyum ise 1,72 m. Şimdi "çok da zayıf değilmişsin" dediğinizi duyar gibiyim. Evet, değildim. Ama zaten zayıf olmak çok da derdim değildi, sağlıklı olmak ve fit bir duruştu tüm amacım. 
Ayrıca şunu lütfen unutmayın ki; kas ağırlığı her zaman yağdan daha ağırdır! (blog yazarı burada okuyucularına kaslı olduğunu kibarca anlatıyor:D)

Neyse...

Hamileliğim süresince 11,3 kilo alarak, 72 kilo ile doğuma girdim.
Hamile olduğumu öğrendiğim andan itibaren her bulduğum şeyi "ben hamileyim, bebeğe yarasın" mantığı ile yemedim. Gururla söylüyorum: Ağzımı da tuttum, kiloma da dikkat ettim. Doktorum da sağ olsun, aksini yapmama izin vermedi. Bir ay 3 kilo almışsam, hızlı gittiğimin sinyallerini verdi hemen. 

Pilav, makarna yiyorsam ekmek yemedim.
Türk kahvesi dahil hiç kahve içmedim.
Pasta, donut gibi kremalı şeyler yemedim.
Meyve yenilmeli diye bir oturuşta bir kilo meyve de yemedim. Fazla şeker yüklemesi yapmamak için porsiyonlar ile sınırlandırdım kendimi. Meyvenin yanında yoğurt ya da süt tükettim. Yani aslında normal hayatımda nasıl besleniyorsam öyle beslendim. 
Her kahvaltıda mutlaka ceviz yedim ve süt içtim. Süt içmediğim sabahlar çayımı limon ile tükettim. Yeşil çaya elveda dedim.
Dışarıya çıkıyorsam yanımda işlenmemiş fındık, badem ve kaju fıstığım oldu hep. Tabii bir de suyum.
Asitli içecekler hayatımda hiç yoktu, bu yüzden kola, gazoz vs zaten saymıyorum.
Her bulduğum fırsatta ve havalar müsade ettiği sürece yürüdüm. 

Ve tam da bu yüzden sezaryenle doğum yapmama rağmen, Dora sadece 1 haftalıkken hamileyken aldığım 9 kiloyu vermiştim. Şimdi ise 57,8 kilo ile kendi rekoruma koşuyorum:) Yani 3 ayda toplamda 14,2 kilo verdim.

Nasıl mı?
1- Bol su tükettim. Günde 4 litre sınırını zorlamış olabilirim.
2- Bol bol emzirdim.
3- Hamileliğimde yediğime ne şekilde dikkat ettiysem o şekilde beslenmeye devam ettim. Hatta ilk 2,5 ay bebeğe gaz olmasın diye meyveyi sadece komposto olarak tükettim. Çiğ sebze ya da salata ağzıma sürmedim.
4- Süt olur inanışı ile tatlılara, hamur işlerine gömülmedim. Lohusa şerbeti içmedim. Hatta ve hatta doğumdan sonra ilk çikolatamı Dora 11 ya da 12 haftalıkken yedim. Hala da birkaç günde bir minik bir parça yerim.
5- Fırsat bulduğum her an kızımla yürüyüşe çıktım.

Oldu mu? Bence oldu.

Tabii böyle bir sonuç almamda her şeyden önce aktif spor hayatımın da çok etkisi olduğuna inanıyorum. Vücut ve kaslar kendini o kadar çalışmaya alıştırmış ki, sağ olsunlar sistemi bozmadan devam ettiler.

Yalnız bir itiraf gelsin, o göbek oturduğumda pırtlıyor şimdilik:) Spora başladığımda ilk hedefimin ne olduğunu anlamışsınızdır artık:):):)

Önemli Not: Çatlağım da yok. Kremler yazım için buraya lütfen.

Sevgiler,
anlam 

4 yorum :

  1. tebrikler :)
    Ben de badem 2 aylıkken doğum kilolarını vermiş, sonrasında daha da zayıflamıştım...
    çiğ sebze meyve yemedim ve meyveyi de komposto olarak aynen.
    mercimek çorbası yediğimde bade 6 aylık falandı sanırım.
    eski 8 kg oldum hatta! sonra işe başladım o -8 kg yi +10 kg olarak aldım!!!!
    Ofis hayatı beni mahvetti diyebilirim. Aklında olsun ;)
    sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Allahtan ben evden çalışıyorum:) Bu kiloyu korumak şart!
      Öperim:)

      Sil
  2. 19 kilo aldım 10 günde 15'i gitmişti :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. umarım tekrar gelmemiştir o kilolar:)
      19 da baya iddialıymış bu arada:)

      Sil