26 Temmuz 2014

Güneş Sonrası Bakım

Tüm gün denize girdik, kremlerimizi ihmal etmesek de güneşin altında resmen kavurduk kendimizi. Artık bronz bir tene ve –bence- daha sağlıklı bir görünüme sahibiz.

Kremlenme safhamız burada bitti mi? Tabii ki hayır.

Güneşten sonra cilt bakımı neden önemlidir?


Güneşlenme esnasında ve sonrasında hatta deniz ve havuz suyunun etkisi ile cilt farkında olmasak da kuruyor. Bronzlaşmış cildin kendini yenilemesi için cilt sun ve neme ihtiyaç duyuyor. Bu nedenle yaz aylarında suyun ve güneşin kuruttuğu derimizi uygun nemlendiricilerle sürekli nemlendirmemiz gerekiyor.

Peki güneşten sonra cildi korumak ve soyulmaları önlemek için ne yapmalıyız?

Ben bu noktada ne yazık ki after sun kremlerini öneremeyeceğim. İlla ki faydası vardır buna eminim ancak benim gibi kolaylıkla bronzlaşan biri için after sunlar kafi gelmiyor.

Benim asla vazgeçemediğim 2 kremim var.
- Bepanthol – Cilt Bakım Kremi
- Neutrogena – Rahatlatıcı Yoğun Bakım Kremi
(

Bepanthol her derde deva bir krem. Su bazlı bir yapısı olduğu için sürümünün rahat olduğu kadar cilt tarafından da son derece hızlı emiliyor. Yüzüm ve boynum için sürekli kullanıyorum. Yüz bronzluğunuzu mümkün olduğunca uzun süre korumak isterseniz, tavsiyem kesinlikle Bepanthol Cilt Bakım Kremi olur.

Neutrogena – Rahatlatıcı Yoğun Bakım Kremi omuz, sırt ve bacaklar yani en çok güneş alan bölgeler için ideal. Sürdükten yaklaşık üç dakika sonra cilt tarafından emilmiş bir hal alırken, ferahlık hissi yaratıyor. (ayrıca kokusuz olduğu için de sevgiliniz ya da eşiniz de rahatlıkla kullanabilir:))

Bath & Body Works – Berry Flirt Vücut Losyonu kokusuna hayran olduğum bir krem. Güneşten sonrası için tercihim olmamakla birlikte tüm tatilimde bacaklarım için kendisi ile yarenlik ettim. İçeriğinde shea yağı, jojoba yağı ve E vitamini olan bu losyon; bahsettiğim diğer kremler gibi cilt tarafından kolay emilmiyor, hatta cilt biraz yağlı kalıyor ama parlak bacakların kimseye zararı yok değil mi? :) 


Hiç yorum yok :

Yorum Gönder