26 Nisan 2015

Film Meydan Okuması | 7. Gün

7.Gün - Sizi mutlu eden bir film seçin.


Amelie - Le fabuleux destin d'Amélie Poulain 

Yapım: 2001 - Fransa
Tür: Romantik Komedi
Süre:122 Dak.
Yönetmen: Jean-Pierre Jeunet
Senaryo: Guillaume LaurantJean-Pierre Jeunet
Oyuncular:    Audrey TautouMathieu Kassovitz
IMDB Puanı: 8,4/10

Türkçe adı ile Amélie Poulain'ın Masalsı Kaderi, Audrey Tautou'yu Amelié olarak izlediğimiz masalsı ve iyiliksever bir karakterin hikayesidir.



MimE Notu: Doktor babası tarafından yetiştirilen Amélie Poulain'ın babası ile yaşadığı mesafeli ilişkide hatta annesinin ölümünde içim parçalandı ama Audrey Tautou'nun sevimli saçlarından mı, muzur gülüşünden mi, yoksa Amelié karakterinin bir iyilik kumkuması olmasından mı, masal gibi bir karakter olmasından mıdır bilmem hep yüzümde bir gülümseme izledim bu filmi.




Böyle sevimli bir sahneye kimi gülümsetmez ki?
:)

Yalnız oyunculuk ve senaryo gücünden bağımsız olarak, zaman zaman filmin önüne geçtiğine inandığım Yann Tiersen müziklerinin de filmin başarısındaki etkisi büyüktür.


4 yorum :

  1. Aklıma gelmedi değil :) İlk seyrettiğimde arkadaşlarım yüzünden pek zevk alamamıştım filmden. Yıllar sonra evde tek başıma izlediğimde filme aşık oldum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsan her izlediğinde başka bir detay yakalıyor, değişik bir film:)

      Sil
  2. Ben bu filmi izlemeden once "ay cok kilise, bildigin yesilcam sinemasi" gibi yorumlar almistim. Konu olarak ne kadar siradanmis gibi gelse de soyledigin gibi masal gibi bir film. İzlerken cok büyük keyif almistim ben. Renkleri, kareleri, muzikleri... Kesinlikle mutlu ediyor.:)

    YanıtlaSil
  3. en sevdiğim filmlerdendir. çok çok severim..
    http://loveandsmile.wordpress.com/

    YanıtlaSil