29 Mart 2016

Bebek Bakım Malzemeleri | Dora'nin Bakım Sepeti

Kızım olacağını öğrendiğimde anlamıştım zaten 2. bir süs fabrikasının hanemize geldiğini...


Dora'nın Bakım Sepeti




Dora'nın tüm bakım ürünlerini kabaca böyle hasır bir sepetin içerisinde tutuyoruz. Bizim için odanın herhangi bir yerinde aramaktansa, bu kutunun içine bakmak daha pratik oluyor.
Bebek bezlerini de yine hasır bir sepette duruyor. Tabii o sepetin içindekiler buz dağının sadece görünen yüzü yani günlük bezleri. :) 




Mustela Foam Shampoo for Newborns / Yenidoğanlar için Konak Önleyici Şampuan: Dora çok saçlı bir bebek olduğu için yazın ortasında saçlarının ön tarafında konak oldu. Doktoru konak olan bölgeye banyo yapmadan badem yağı ile masaj yapmamızı, ardından Mustela Konak Önleyici Şampuan kullanmamızı önerdi. Şampuanın o kadar hoş bir formu var ki; konağı geçmesine rağmen bitene kadar kullandık.
150 ml'lik şişede satılıyor ve biz kızımıza neredeyse her gün banyo yaptırmamıza rağmen Temmuz ayında alınan şişe 2 gün önce bitti.

Bübchen Wash Gel: Papatya özlü bu vücut jelinin çok hoş, çok saf bir kokusu var. Vücudunu silmek için ise doğal deniz süngeri kullanıyorum. Sanırım evdekinin markası Nuk ya da Chicco.











Chicco Saç Fırça Seti: Bizim için banyo sonrasının olmazsa olmazı. Fırça olanı saçlı bebeğimize kullanmaya pek fırsatımız olmadı ancak olsaydı da kullanamazdık çünkü çok tüy döküyor. Tarak olanı ise düzenli olarak kullanıyor ve bebek şampuanı ile temizliyoruz.












Hydra Bébé® Body Lotion / Nemlendirici Vücut Losyonu: Tüm Mustela ürünlerinde olduğu gibi 500 ml'lik pompalı şişede satılan bu ürünün de çok hoş bir kokusu var. 

%0 Paraben, Phthalate ve Phenoxyethanol içermiyor ancak içeriğinde avokado, jojoba yağı, F vitamini ve Shea yağı da mevcut. Yani cildi nemlendiriyor, besliyor ve koruyor.

Küçük hanımın banyo sonrası masajı bu ürünle yapılıyor.

Ürünün satılırken pompasının ucunda bulunan koruma kalkanı ile satıldığını da ayrıca hatırlatayım.





 







Bübchen Calendula Waschlotion & Shampoo / Bübchen Calendula Şampuan Duş Losyonu: Henüz kullanmaya fırsat bulamadık ancak genel olarak Bübchen şampuan türevlerinden farklı olduğunu düşünmüyorum. 
230 ml'lik şişede satılıyor.








Rosemix Gül Suyu: Bebeğimize banyo yaptıramamışsak, uyku öncesi ritüelinde vücudunu gül suyu ile siliyoruz. Hem rahatlıyor, hem de güzel kokuyor. 
Bize gül cenneti Isparta'dan hediye gelmişti, bu nedenle nerede satıldığını bilemiyorum.
















Otribebe Burun Aspiratörü: Her annenin (ve de babanın) en yakın arkadaşı. Temiz burun şart azizim!

:)











Bioderma ABCDerm Peri Oral: İlk ek gıdaya geçiş döneminde Dora'nın ağız kenarında sivilcemsi kırmızılıklar oluşmuştu. Doktoru bu kremi önerdi, düzenli değil ama emzik kaynaklı kızarıklıklar olduğunda hala ağzının kenarına yarım fındık kadar sürüyoruz.

İnternette çok sitede satışı var ancak ben eczaneden almanızı tavsiye ederim. Bebek cildi bu... ne olur, ne olmaz.









Cold-Mix: Kurtarıcı bir mentol yağı. Nezle olduğunu hissettiğimde parmağımın ucu ile gece yatmadan yatağının iki tarafına sürüyorum. Gece boyunca rahat nefes almasını sağlıyor.
Yine bir doktor tavsiyesi.















Avene Termal Su: Ne alaka demeyin! Ben özellikle yazın yüzüme oldukça fazla termal su kullanıyorum. Bu nedenle evde mutlaka bulunuyor.
Olur da Dora dışarıda popişi doldurur ve benim de yıkama şansım olmazsa; maksimum temizlik için ıslak bez ile sildikten sonra termal su sıkıp, kuruluyorum.
Tavsiyemdir.












Babusol: Göbek bağı düşmeden önce kullanıyorduk. Şimdi ise tırnak makasını temizlemek için kullanıyoruz.

Bebedor Tırnak Makası & Kağıt törpüler

Pediderm Pişik Spreyi: Ne olur ne olmaz diye aldık ama hiç kullanılmadı sanırım:)

Bota Badem Yağı:  Konağı için masaj yağı olarak kullandık.

Limon yağı & Su: Televizyonda bir programda bebeklerin odasına sivrisinek ya da türevlerinin olmaması için kullanılabilecek ürünleri anlatırken yakaladım ve uyguladım. Gerçekten işe yarıyor. Minik bir şişenin içine su koyun ve 10 damla kadar limon ya da portakal çiçeği yağı damlatın. Kullanmak istediğinizde çalkalayın ve sıkın.
Oda hem hoş kokuyor hem de gerçekten sinek falan gelmiyor.




Sizde başka öneriler var mı?

10 yorum :

  1. Bebişinin ileride kozmetik bloggeri olması kuvvetle muhtemel :)) Güle güle kullansın ♥

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel bir sepet öyle :) konak önleyici şampuan gerçekten çok iyi :)
    Limon yağı ve su olayını ilk defa duydum ve hemen not ettim <3

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler:*
      Ben de ilk duyduğumda çok şaşırmıştım ama işe yarıyor gerçekten:)

      Sil
  3. Eksiklerimi fark ettim teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok sevindim, güzel günlerde kullanın:)

      Sil
  4. Şekerim şu cold mix önerisine ek bilgi yapayım. Alerjik cocukları ferahlatmak yerine astım krizine bile sokabiliyor. Ben cok uzağa bir beze damlatmama rağmen fena öksürttü. Doktor hemen kesti. Bilgin olsun öperim ıkınızı de süslülerim 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bunu hiç bilmiyordum gerçekten. İyi ki yazdın kusum:)

      Sil
  5. Burun temizleyici otri bebe'ye verdiğim her kuruşa helal olsun hele ki temizlik öncesinde serum fizyolojik sıkıp otribebeyi kullanırsanız sonuç muhteşem. not:Dr. Tavsiyesiyle

    YanıtlaSil