9 Ağustos 2014

Ceyl'an Ertem

Ben bu nadide ses ile Mehmet Erdem'in bir Fatih Erdemci şarkısı olan Ben Ölmeden Önce coverını dinlerken tanıştım.

Tamamen benim cehaletim, özür dilerim.


HAKKINDA*


 Ceylan Ertem Kimdir?
 Ceylan Ertem Sakarya’da doğdu, Adapazarı Belediye Korosu'nda yer aldı ve gitar  dersleri aldı. 1999′da müzik eğitimine devam etmek için İstanbul’a taşındı ve Akademi  İstanbul’ da 1 yıl müzikal şarkıcılığı eğitimi aldı. Ardından Müjdat Gezen Sanat Merkezi’  ne girdi ve Batı Müziği Bölümü'nde 2 yıl eğitimine devam etti. 2000 yılında Tunçay  Korkmaz ile birlikte ‘anima’yı kurdu. Ardından 2004 yılında Yıldız Teknik Üniversitesi  Sanat Tasarım Fakültesi’nde Duysal Sanatlar Bölümü'nde müzikoloji eğitimi aldı. 2005  Ağustos ayında “Animasal”ın kayıtları başladı, 2006 Şubat ayında Animasal Sony-Bmg  etiketiyle yayınlandı. Anima ile Türkiye’nin birçok şehrinde konserler verdi. 2007′ de  Anima ile Baykuş Müzik stüdyolarında, Handan İpekçi filmi Saklı Yüzler’ in film müziğini  üretti/kaydetti. Anima 2007 yılı sonunda dağıldı. Ceylan ertem 2008 yılında 26 hafta  süren radyo programına başladı. Türkiye’ nin önemli radyo kanallarından Açık Radyo’ da  ŞubidaP programını hazırlayıp, sundu. Bu arada bir çok grupla beraber üretme ve icra  etmeye başladı. Bunlardan bazıları; Ways: Şenol Küçükyıldırım’ın önderliğinde  kurulmuştur, İstanbul’da birçok alternatif festival ve mekanda sahne almıştır. Ceylan  Ertem’ in doğaçlama üzerine en çok ufkunu açan grup olmuştur. Octophone: 2008  Philipp Gropper ve Wanja Slavin ile beraber Berlin’de temelleri atılan caz tabanlı  projesidir. Aynı yıl kayıt sürecine katılmış ve Berlin’deki çeşitli kulüplerde konserler  vermişlerdir. Kpar Kpoh Knah: Bir Afrika ninnisi ile başlayan performansları genellikle  yaşlı bir aşığın laf edişi ile son bulmuştur. Grup adını aynı ninniden almıştır. Grup; free  –avangart caz, özgür doğaçlama, rock ve alternatif müziklerinin icra edildiği, Türkiye’  nin önemli 2 mekanı Dogzstar ve Peyote de performanslarını sergilemiştir. Grubun  ürettiği besteler Ceylan Ertem’ in solo albümü için kaydedilmiştir. 2010 yılında Ceylan  Ertem’in ilk solo albümü “Soluk” kaydedildi ve yayınlandı. Ceylan Ertem’in solo  albümünde 40’ı aşkın müzisyen çaldı. Her Ceylan Ertem bestesi bu müzisyenlerin  kulaklarından ve ruhlarından geçerek yepyeni biçimlere girdiler ve kocaman bir  orkestra oluştu. İlk klip Gökçen Dilek Acay tarafından “İnsandık”a çekildi. İkinci video  yetenekli yönetmen Dağhan İş tarafından “Gidip Dinlenmeliyim"e çekildi. Ardından  İstanbul Uluslararası Bağımsız Filmler Festivali İF’e de seçilen, yine Dağhan İş tarafından  çekilen senaryosu Ceylan Ertem’e ait Çok Yakın adlı klip yayınlandı.
 Ocak ayında yine Dağhan İş tarafından, ünlü ve değerli şair Nazım Hikmet’e, maalesef  bir cinayete kurban gitmiş muhteşem gazeteci yazar Hrant Dink’e ve yine nefret  cinayetine kurban gitmiş değerli gazeteci ve yazar Uğur Mumcu’ya adadığı şarkısı  ‘Nazıma’ya video çekildi ve Hrant Dink’ in ölüm yıl dönümünde yayınlandı.
 Bu arada son 3 yıldır üzerinde çalıştığı Cadı Avı adlı müzik/araştırma programının ilk  demo kayıtlarını vimeo/CADIAVI adlı adreste yayınlamaya başladı.
 Ceylan Ertem Türkiye’nin önde gelen , yetenekli müzisyenlerinden oluşan ekibi ile  konserlerine devam ediyor.
 Ceylan Ertem’ in konser haberlerini http://www.facebook.com/CeylanErtemOfficial ve  @ceylan_ertem twitter adreslerinden takip edebilirsiniz.

Sen bu fani kadını bu şarkıyı her dinlediğinde ağlatabiliyorsun ya Ceyl'an... işte ben o anda kalıyorum.




*Herhangi bir hataya mahal vermemek adına, hakkında yazısını kendi sitesinden aldım.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder