19 Ağustos 2014

İzledim | Yeni Dizi: Dominion

Dominion


Yapım         : 2014 - ABD
Tür             : Aksiyon, Fantastik
Süre            : 90 Dak.
Oyuncular    :Christopher EganTom WisdomRoxanne McKee
IMDB Puanı   : 7,3 / 10

Tanrı 25 yıl önce ortadan kaybolur ve melekler bu terkedilişi insanoğlunun suçu olarak görüp Gabriel (Cebrail) önderliğinde savaş açmaya karar verirler. Baş melek Michael (Mikail) hala insanlara inancını yitirmemiş bir melek olarak kendi türüne sırt döner ve insanlığın yanında savaşmaya karar verir.

MimE Notu:  2010 yapımı Legion yani Kıyamet Melekleri filminden esinlenerek yaratılmış dizinin Amerika'da ilk bölümü 19 Haziran 2014, 8. bölümü ise 7 Ağustos 2014 tarihinde Syfy Kanalı'nda yayınlandı. Şu an için belirlenen 9. bölüm tarihi bulunmadığından, dizinin ilk sezonunun tamamlandığını varsayabiliriz. 

Hemen hemen her fantastik yapımda olduğu gibi Dominion'da da bir "the one" yani kurtarıcı kişi mevcut. Hikayenin devamlılığının sağlanabildiği nokta da bu zaten.  Ancak aynı epik hikayeyi farklı karakterler ile Supernatural'da izlemişken, konunun hangi noktada ayrışacağını merak ediyorum.

Bu arada afişi gerçekten çok beğendiğimi söylemeden geçemeyeceğim. Ayrıca dizide melek kanatlarına verilen hareket duygusu gerçekten takdire şayan. 

Sonuç olarak benim gibi fantastik yapımları seviyorsanız, sırf efektler için bile bir şans vermenizi öneririm. Ama şunu da eklemeliyim ki; yaz yayın döneminde yaptıkları çıkış bence yerinde olmuş çünkü ana yayın döneminde her hafta beklediğim bir dizi ne yazık ki olmazdı...

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder