17 Ağustos 2014

Hafta Sonu Kahvaltısından Güzel Ne Olabilir Ki?

Hafta sonu kahvaltıları her zaman favorimdir!
İşe gitmek zorunda olmadığımız günler ve aile sofraları... Kesinlikle paha biçilemez o anlara.

Hafta sonlarında ben de kendi kaçamak kahvaltılarımı yapıyorum. Hem rutin beslenme düzenimin dışına çıkarak vücudumu şaşırtıyorum, hem de afiyetle ve keyifle kahvaltımı ediyorum.

Bir kere şunu açıkça söylemeliyim ki; normalde ekmek tüketmiyorum. Hafta içi sabahları ekmek namına bir şey tüketmem gerekiyorsa Wasa yiyorum (canım isterse tabii ekmek de yiyorum). Tercihim yeşil paket yani Original.




Original Wasa'nın bir dilimi sadece 35 kcal.
Ayrıca yine 1 diliminde;
- 1 gram protein,
- 7,5 gram karbonhidrat,
- 0,2 gram yağ,
- 1,5 gram diyet lifi mevcut.



Neden Wasa derseniz?
İçeriğindeki lif  bağırsakların çalışmasına yardımcı oluyor. Ayrıca tok tuttuğu için diyete yardımcı bir etkisi de var.


Sonraki öğünlerimde ise ekmeğe yer yok. Hayır kilo almamak için değil. Ekmek ve türevlerinin yerine sadece yemek yemeği tercih ediyorum. Sanırım küçükken annemler illa ki doyayım diye ekmekle şişirmemişler beni. Yani o "ekmek yemeden doyamıyorum" insanı yapmamışlar şükür. Ayrıca ekmek yerine pilav, makarna ya da kus kus yemek daha mantıklı geliyor.

Uzun zamandan beri her şeyin olabildiğince doğalını tüketmeye çalıştığım için ise kışın kendime ekmek makinesi aldım. O zamandan beri de dışarıdan ekmek almıyoruz.

Bu noktada sizi uyarmak isterim: ekmeğe zaafınız varsa; bu makineyi (benimki Arçelik) almayın. 

Cevizlisinden zeytinlisine, domateslisinden kepeklisine, buğday ekmeğinden köy ekmeğine kadar neredeyse 10 farklı kombinasyon denedim ve hepsi gerçekten çok lezzetli oldu. 

Bir de bu tarz şeyleri evde yapabiliyor olmayı sevmemin yanı yaptığım şeyin içine ne koyduğumu biliyorum, içinde katkı maddesi yok ve de istediğim gibi farklılaştırabiliyorum. Misal tüm tariflerde sıvı yağ konulacağı yazıyor ama ben hep mis gibi Ayvalık Zeytinyağı kullanıyorum. 

Ayrıca yemekli ev davetlerinde de bu arkadaşlardan hazırlayıp götürüyorum. 
Kimse bu lezzetten mahrum kalmasın, masada benim de tuzum olsun diye.

Önemli Not: Ekmekte katkı maddesi olmadığı için hızlı bayatlama ve küflenmeye çok meyilli. Bu nedenle buz dolabı ya da dondurucuda muhafaza etmenizi öneririm.

-Ev Yapımı Kepekli Ekmek-
Makinenin tekli ve çiftli olmak üzere 2 haznesi var. Ben çiftlide kepek ekmeği yapmayı tercih ettim. Tost ekmeğinin biraz kalını olarak yaklaşık 15 - 17 büyük dilim çıkıyor. Hafta sonu bitiremediğimiz ekmekleri de dilimleyip dondurucuya atıyoruz. Onlar da kızarttık mı nefis oluyor.

Ekmek Sepeti: Paşabahçe
Mavi İnce Belli Bardak & Tabağı: Paşabahçe
Vespa Desenli Masa Örtüsü: Annemin el emeği:)

Bereketli ve keyifli aile sofralarınız olması dileklerimle...
İyi pazarlar!

2 yorum :

  1. Bende Karatay kitaplarini okudugumdan beri daha cok ekmekten uzak durmaya calisiyorum, kilo versemde fena olmaz yani :) Herseyin dogalini yemek zaten en iyisi :) Ha birde su kelime dogrulamayi kaldirirsan cok daha kolay olur yorum yazmak tatlim, tabii istersen :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hiç yememek ne yazık ki olamıyor... Ben kendimi lezzetten bu kadar uzak tutmak istemiyorum:)

      Sil