14 Eylül 2014

Ködi Veteriner Kliniği | Minik Dostlarımız için...

Dün en yakın arkadaşlarımdan birinin köpeği yani Badem için Ködi'deydim.
Badem 9 yaşında, cinsi Collie. Rahminde bir sorun vardı, ameliyat oldu ve şu an şükür ki çok iyi... Lale Abla -yani Ködi'nin sahibi- Badem'i 9 yıl önce  sokakta bulmuş, yaralıymış ve tedavisini gerçekleştirmiş. Kader bu ya... Lale Abla Badem'i sahiplendirmek için yuva ararken arkadaşım çıkmış karşısına ve o andan sonra arkadaşım Badem'in annesi oluverdi. Gerçekten ilk görüşte aşk gibi bir şeydi yaşadıkları. Hala da öyle:)
Yani gidip tonlarca para ödemedi herhangi bir pet shopa (Bu arada pet shoplarfan nefret ederim. Tonlarca para verilip "hayvan" alma mantığı bana pek doğru gelmiyor). Badem'in tedavisini devam ettirdi hatta pet shopa sağlıklı bir evcil hayvan için verilebilecek fiyatın mislini ödedi.

Neyse...

Ben sizinle orada hissettiklerimi paylaşmak istiyorum.

Bir kere içeri girdiğinizde şunu çok net hissediyorsunuz ki; bu insanlar bu işi para için yapmıyorlar. Maddiyat ikinci planda. O miniciklerin de "can" olduğunun, "mal" olmadığının farkında olarak özenle tedavi ediyorlar. Bu yüzden klinikte birkaç sokak kedisinin yaşaması da tesadüf değil. :)
Kiminin gözü hasta, kiminin bacağı sakat, kimi de felçli. İnanılmaz sevgi dolu hayvanlar çünkü onları kabul eden veterinerleri de sevgi dolu.

Hatta sizi Cabbar'la tanıştırayım.
Kendisi felçli. 10 yıl önce bulunmuş ve yine yaşatılmak için sonsuz çabalar harcanmış. O zamandan beri de Ködi'de aşağıda gördüğünüz şekilde yaşıyor. Onun yeri ayrı yani...ve inanın hiçbir hayvan kendisini rahatsız etmiyor. Anlıyorlar halinden.


Bakar mısınız şunun tatlılığına? 

Ulaşmak isterseniz;

Ködi Veteriner Kliniği
Çamfıstığı Sokak NO:4/4 Caddebostan - Kadıköy / İSTANBUL
0216 478 07 67

Bu arada KÖDİ'nin açılımı Köpek - Kedi :)

2 yorum :

  1. Keşke böyle veterinerler çoğalsa, var olanlar gerçekten canlı gözüyle bakmıyorlar..Cabbar çok şanslı ellerde..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle evet ama kendinizi yabana atmayın lütfen. Sizin de ne kadar güzel bir kalbiniz var ki; emeğinizi onları beslemek için kullanıyorsunuz:)

      Sil